8 Ekim 2018 Pazartesi

Düşük nota Kredi notu düşüklere kredi veren Banka !

Bir zamanlar hepimiz rahatlıkla istediğimiz bankadan kredi çekebiliyor ve kredi kartı alabiliyorduk. Hayatın da getirdiği zorluklarla, bazılarımız aldığımız bu borçları ya hiç ödeyemedi ya da ödemelerini aksattı. Bugün geldiğimiz noktada ise, ülkemizdeki insanların çoğunun kredi notu düşük. Bu nedenle bankalardan kredi alamıyorlar. Bana bu sıralar en çok sorulan sorular: “Kedi puanım düşük, nasıl kredi kullanabilirim?”, “Kredi notu kötü olanlara kredi veren banka var mı?”, “Düşük kredi puanıyla hangi bankadan kredi çekebilirim?” ve “Kredi notum düşük nasıl kredi çekerim?”. Ben de bu sorulara, kredi notunu yükseltmen gerekir diye cevap veriyordum. Ama artık kredi notu düşük olanların kredi çekebilecekleri bir banka var: Fibabanka.
Fibabanka, kredi notu düşük olan kişiler için yeni bir kampanya başlatmış. “Kefile Kredi” adını verdikleri bu kampanya ile Fibabanka kredi notu düşüklere kredi veriyor. Tabi, bir takım şartları var. Kredi puanı kötü olanların kredi alabilmesi için, öncelikle konut sahibi bir kefil bulmaları gerekiyor. Konut sahibi kefil ile bir Fibabanka şubesine başvuruyorlar. 10 bin TL’ye kadar ve maksimum 24 ay vadeli kredilerini kefil aracılığıyla gelir belgesi kredi olarak alabiliyorlar. Unutmayın, kefilinizin bankaya sahip olduğu evin tapusunu göstermesi gerekmektedir. Bu ev içinipotek yapılmayacak olup, yalnızca belge niteliğinde olacaktır. Yani, bankaya sizinle gelen kefilin gerçekten bir konut sahibi olup olmadığını bankanın görmesi için bankanın talep ettiği bir durum. Kredinin faizi çekilen tutar ve vadeye göre aylık %1.69 ile %1.99% arasında değişiyor.

Evet, artık kredi notu düşüklere kredi veren bir banka var. Tek şartları da konut sahibi olan bir kefil getirmeniz. Biliyorum, belki çoğumuza kefil olacak olabilecek konut sahibi arkadaşlarımız yok. Ama, şu anda maalesef durum bu şekilde. Banka da kendini garantiye almak istiyor haklı olarak. Kefil bulabilenler ise, şimdilik nakit sıkıntılarını Fibabanka’nın sunduğu “Kefile Kredi” kampanyası ile atlatabilirler. Ama bundan sonraki yaşantınızda ve bankalar ile ilişkilerinizde sıkıntı yaşamamak için kredi notunuzu yükseltin.
Daha önceki yazılarımda, kredi notunun önemi ve kredinin notunun nasıl yükseltileceğini yazmıştım. Defalarca söylediğim gibi, kredi notu artık bankaların kredi verirken dikkate aldıkları en önemli etken. Dolayısıyla, kredi notunuz düşükse, nasıl yükseltebileceğinizi okuyun ve uygulayın lütfen. Sorularınız varsa, aşağıya yorum bırakarak sorabilirsiniz.


Yorum Ekle

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederiz