17 Eylül 2018 Pazartesi

Dailymotion Para Kazanma Taktiği - YouTube Alternatifi

Dailymotion para kazanma rehberine hoş geldiniz. Bu yazıda sizlere tıpkı youtube gibi hizmet veren ve video içerik üreticilerine internetten para kazandıran ortalık sisteminden bahsedeceğiz. Ayrıca bu konuda hakkında merak edilen tüm detaylara değinerek sizleri Dailymotion sitesinde yayın yapmaya hazır hale getirmek istiyoruz… Öncelikle bir sorunun cevabını vererek başlayalım: Dailymotion’dan para kazanmak mümkün ve kesinlikle bir hile hurda yok! Bu site son derece güvenilir ve eski bir site, kullanıcılarına önem veriyor ve çok değerli bir şirkete ait!

Dailymotion Nedir?

Dailymotion, 2005 yılında iki Fransız ortak tarafından kurulun online video izleme sitesidir. Youtube ile hemen hemen aynı tarihte kurulan şirket Paris merkezlidir ve dileyen herkes bu siteye video yükleyip izleyebilir. Geçtiğimiz yıllarda rekabetin getirdiği zorluklara direnmek amacıyla partnertlik (monetization) sistemini başlatan site, video içerik üreticilerine videoları izlendikçe para kazanmayı vaadediyor. Güvenilirliği tartışılmaz olan ve Türkiye’de de para kazanma özelliği aktif olan sitede ayrım yapılmaksın herkesin video yükledikçe para kazanmasına olanak tanınıyor. Telif hakkı problemleri minimum seviyede olduğu için pek çok kanal sahibi Dailymotion’u mesken tutmuş durumda. 300 milyondan fazla video barındıran siteye siz de kayıt olarak para kazanmaya başlayabilirsiniz!

Dailymotion Para Kazanma Yöntemleri

1) Video Yükle Para Kazan

Dailymotion sitesinden para kazanmanın ilk yolu video yüklemektir. Bu site dileyen herkesin, belirli yasal zorunluluklara uyması şartıyla video yüklemesine ve gelir elde etmesine izin veriyor. Tek yapmanız kanal oluşturmak ve özgün ve ilgi çekici videolar yükleyerek bunların izlenmesini sağlamaktır. Videolardaki reklamları siz belirlemiyorsunuz, site kendisi otomatik olarak atıyor. Geçmişte partner olmak oldukça zorken şimdi dileyen herkes bu platformda içerik üreterek para kazanabiliyor. Başlarda ülkemizde partnerliği onaylamayan Dailymotion, çok geçmeden bu talebi karşılamak için Türkiye’de de iş ortakları edinmeye başladı. Daha sonrasında ise yayıncı seçerken dayattığı birçok doğrulamayı da iptal ederek insanları bünyesine katmaya başladı. Dailymotion bu şekilde içerik üretmeyi teşvik etmek ve para kazanmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

2) İnternet Sitesinde Video Yayınlayarak Para Kazan

Bir internet siteniz varsa ve ziyaretçi sayınız çoksa onlara video izleterek para kazanabilirsiniz. Bu yöntemin video yüklemekten farkı size ait olmayan videolardan da para kazanabilmenizdir. Yani bu yöntemi uygulamak için bir video yüklemek zorunda değilsiniz, tıklanan bir internet sitesine sahipseniz panelden alacağınız embed kodlarıyla dilediğiniz videoyu sitenizde yayınlayın ve bu videolardan para kazanın. Üstelik bir sınır da yok, yani dilediğiniz kadar video seçmekte özgürsünüz. Tek yapmanız gereken insanların ilgisini çekecek videolar seçmek ve tıklama potansiyeli yüksek alanlara yerleştirmek. Bu şekilde para kazanan oldukça ünlü siteler var. Örneği Cezmi Kalorifer sitesi Dailymotion’dan para kazanan en ünlü sitedir. Haber siteleri arasında ise Haberler.com önde gelir. Bu siteler yayınlarında Dailymotion’u kullanarak gelir elde ederler… Kendi sitenizde video yayınlayacaksanız ufak bir meta koduyla doğrulama yaptıktan sonra dailymotion para kazanma özelliği aktifleşmiş demektir.

3) Video Satarak Para Kazanmak

Dailymotion partnerlik sistemini başlattıktan sonra bir kazanç modelini daha başlattı: Ücretli İçerik! Bu sistem video içerik üreticisinin yani kanal sahibinin videolarını satarak para kazanmasını sağlıyor. Dailymotion videolarınızı yükledikten sonra bu videoyu satmak isteyip istemediğinizi soruyor, onaylıyorsanız videolarınız satılırsa gelir elde edebiliyorsunuz. Ancak sıradan videoların satılmadığını baştan belirmeliyim. Ayrıca videonun tamamen size ait olması gerekiyor, yani telif hakkıda içeren bir videoyu satamazsınız. Dailymotion’da satılacak videolar genellikle size ait eğitim setleri olabilir. Tıpkı Udemy gibi oluşturduğunuz içerikleri sadece satın alanların izlemesini sağlayabilirsiniz.

Dailymotion Ne Kadar Kazandırıyor?

Bu sorunun yanıtını vermek zor çünkü her dilin ve içeriğin kazandırdığı para aynı değil. Tıpkı diğer video sitelerinde olduğu gibi burada da yabancı diller değerli. Şirket Fransa merkezli olduğundan Fransızca içeriklere daha fazla para ödeniyor, ardından İngilizce videolar geliyor. Türkçe içerikler de para ediyor ancak Fransızca ve İngilizce kadar değil. Kazancınızı arttırmak için yabancı dilde yayın yapmayı deneyebilirsiniz. Kazanç net olmasa da tahmini bir rakam söyleyebiliriz: Dailymotion’da içerik üreten yayıncıların söylediklerine göre site ortalama günlük 5K izlenmeye 3-5$ alıyorlar. Günlük 5 bin kişinin izlediği bir kanaldan günde ortalama 35 TL kazanıyorsunuz. Bu rakam Türkçe yayın yapan bir kanalın istatistiğidir. Dili İngilizce veya Fransızca olan bir kanaldan bunun 2-3 katı kazanabilirsiniz.

Dailymotion Para Kazanma Taktiği

Şirketin Fransızlara ait olduğunu ve bu dildeki yayınlara daha fazla reklam verdiğini biliyoruz. Türkçe içeriklerde bazen reklam çıkmazken Fransızca videolarda böyle bir sorun yok. Dailymotion’dan yüksek miktarda para kazanmak istiyorsanız yayın dilinizi Fransızca veya İngilizce yapabilirsiniz. Kanal adı, profil ve kapak fotoğrafı gibi düzenlemeleri yapıp, kanala uygun bir açıklama da girdikten sonra oturduğunuz yerinde hiçbir önemi yok. Tek yapmanız gereken dil biliyorsanız bunu kullanmaktır. Dil bilmiyorsanız Fransızca içerikleri bu siteye yüklemeyi deneyebilirsiniz. Telif hakkıda içermedikleri sürece sorun yok, yasadışı olmayan her türlü videodan para kazanabilirsiniz.

S.S.S

Dailymotion ne kadar kazandırıyor?: TR’deki izleyiciler için ortalama 5 bin izlenmeye 3-5$ ödeme yapılıyor. Bu miktar yayın dilini İngilizce veya Fransızca yaptığınızda artıyor.
Dailymotion güvenilir mi?: Dünyanın en popüler video sitelerinden birisidir, son derece güvenilir ve ödemelerde sorun çıkarmıyor.
Ödemeleri nasıl alıyoruz?: Ödeme alt limitine ulaştıktan sonra profilinize banka hesabınızı tanımlıyorsunuz. Doğrulamadan sonra ödemeleriniz banka hesabına yapılıyor.
Ödeme alt limiti nedir?: 100$ (Güncel kur ile 650 TL)
Partner olmak için ne yapmalıyım?: Dailymotion’da partner olmak ve para kazanma özelliğini aktifleştirmek için tek yapmanız gereken video yüklemektir. Herhangi bir şart aranmıyor.
Sizlerle birlikte Dailymotion’dan nasıl para kazanılır gibi daha pek çok soruyu yanıtlamış olduk. Sizler de zaman kaybetmeden bu siteye üye olun ve videolarınızdan para kazanın! Sizler için seçtiğim Türkçe altyazılı motivasyon videosunu izlemeyi unutmayın. Bol kazançlar!



Yorum Ekle

Hiç yorum yok

Yorumunuz için teşekkür ederiz